Инфо дан поводом представљања Јавног позива за иновативне пословне моделе којима се смањује зависност од увоза, диверсификује производња електричне енергије, смањује енергетски интензитет привреде и омогућава повољно снабдевање чистом енергијом, посебно за енергетски угрожене купце

Image

 

Програм Уједињених нација за развој (УНДП) и Регионална развојна агенција Бачка вас позивају на Инфо дан поводом представљања Јавног позива за иновативне пословне моделе којима се смањује зависност од увоза, диверсификује производња електричне енергије, смањује енергетски интензитет привреде и омогућава повољно снабдевање чистом енергијом, посебно за енергетски угрожене купце, који ће бити одржан у Новом Саду, у великој Сали ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ, МАСТЕР ЦЕНТАР, Браће Поповић 5/III спрат, 29.06.2023. са почетком у 10,30 часова.

 

Јавни позив објављује Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у оквиру пројекта „Иновативна и праведна зелена транзиција као алат за обезбедјивање системске енергетске сигурности и смањење енергетског сиромаштва“ који се реализује у партнерству са Министарством рударства и енергетике и Министарством заштите животне средине.

 

Предложена решења треба да допринесу смањењу емисија гасова са ефектом стаклене баште (GHG) и смањењу загађења животне средине, диверсификацији производње електричне енергије, да подстакну развој нових грана привреде и женског предузетништва, као и да омогуће отварање нових радних места и преквалификацију радника из сектора који се базирају на употреби фосилних горива. Такође, очекује се да предложена решења допринесу смањењу зависности земље од увоза енергије.

 

Такође, подршку могу добити и предлози одрживих модела пословања који представљају подршку привредног сектора активностима у циљу смањења енергетског сиромаштва индивидуалних домаћинстава. То подразумева, на пример, подршку индивидуалним домаћинствима која трпе или су угрожена енергетским сиромаштвом, у виду олакшица у приступу чистој, јефтинијој, сигурнијој и ефикаснијој топлотној и електричној енергији (замена индивидуалних ложишта, врсте енергената и сл.), као и у виду олакшица у циљу повећања енергетске ефикасности стамбених објеката (нпр. замена столарије).

 

Јавни позив ће бити објављен до 7. јула 2023. године. Све информације о јавном позиву могу се пронаћи ОВДЕ

Пријава на инфо дан: https://forms.office.com/e/pNTstCabdm

 

Агенда




Поделите

Корисни линкови