EFYRA - Одржан четврти online догађај у оквиру пројекта

Image

Од 19 - 20. маја је одржан четврти online догађај у оквиру пројекта: Европска будућност младих у руралним подручјима – EFYRA, где је Регионална развојна агенција Бачка партнер на пројекту. Догађај под називом „Докажимо да можемо", организован је од стране партнера из Италије „Slow tourism Trentino Alto Adige“.

У склопу догађаја учесници су упознати са регионом Трентино, са политикама, инструментима и алатима за привлачење младих да живе у руралним подручјима, као и са утицајем традиционалних заната на задржавање младих у руралу. Догађај је обукватио и радионицу под називом „Предузетништво и млади“ са фокусом на развој и подстицање предузетништва код становништва старосне доби до 30 година. Закључци донети у току радионице послужиће стручњацима за израду студије која ће бити резултат пројекта. Студија EFYRA ће бити израђена са циљем да утиче на креирање политика на нивоу ЕУ и као таква бити послата националним Владама пројектних партнера, евро-парламентарцима и Комисији ЕУ.

Пројекат је кофинансиран од стране ЕУ програма Европа за грађане/ке, укупне вредности 118.440,00 евра. Носилац пројекта је ЛАГ Пригорје- Загорје из Хрватске.

 Следећи и последњи догађај у оквиру пројекта ће бити одржан у Хрватској, под називом "Поглед у будућност", где ће се чути одговори на питања: како спречити миграције младих из руралних подручја и које мере предузети?




Поделите

Корисни линкови