Додељене ознаке регионалног бренда Бачке

Image

Дана 27.06.2016. у Историјском архиву Града Новог Сада одржали смо завршну конференцију пројекта „Регионални бренд Бачке и Сајам руралног туризма и привреде“. У оквиру овог пројекта Регионална развојна агенција Бачка под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација развила је ознаку позитивног утицаја производа/услуга/ и активности на рурални развој под називом „Регионални бренд Бачка“.

На Конкурсу за избор визуелног решења ознаке изабрано је решење дизајнера Саше Љубојевића. На завршној конференцији, директор Немања Старовић уручио је добитницима изабраним на Конкурсу за доделу права на коришћење ознаке Регионалног бренда Бачке сертификате, потписане уговоре о додели права на коришћење ознаке позитивног утицаја на рурални развој као и графичка решења изгледа ознаке коју ће добитници истицати на својој амбалажи и пропагандним материјалима.

Данашњом манифестацијом ми окончавамо И фазу Регионални бренд Бачке и најављујемо почетак ИИ фазе нашег пројекта који је изузетно важан за развијање како туристичке понуде овог дела наше регије тако и подстицања руралног развоја Војводине у целини, рекао је директор Развојне агенције Бачка.

Координатор пројекта Ивана Пајић, најавила је наставак пројекта и представила активности које нас очекују у ИИ фази коју такође финансира Министарство трговине, туризма и телекомуниикације Владе Републике Србије.

Оно што нас очекује у другој фази коју данас отварамо и најављујемо јесте развој портала где ћемо јединствено под ознаком регионалног бренда представити све добитнике бренда на једном месту: произвођаче, пружаоце туристичких услуга, невладине организације; тако да ћемо купцима и потрошачима пружити место где могу поред информисања о производњи, производима, услугама и активностима невладиних организација пружити могућност и да наруче производе и резервишу смештајне капацитете кад је у питању рурални туризам, изјавила је Ивана Пајић.

Представљамо Вам визуелно решење Регионалног бренда Бачке, ознаке позитивног утицаја на рурални развој који смо развили у оквиру истоименог пројекта под покровитељством Министарства трговине туризма. Путем уговора о додели права на коришћење ознаке брендираћемо овим знаком више од 30 произвођача, пружалаца туристичких услуга и невладиних организација чији је утицај на рурални развој Бачке оцењен као позитиван. Куповином ових производа и/или услуга будите сигурни да дајете подршку развоју бачванских села. Овакве врсте ознака често су пракса у земљама попут Словачке, Чешке и Пољске, где мали произвођачи често немају средстава и капацитета да дођу до ознака географског порекла.




Поделите

Корисни линкови