Дигитална трансформација на делу: РАС и ЈICA уводе online тренинге ментора

Image

Развојна агенција Србије (РАС) је, у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA), у складу са COVID-19 ситуацијом, дигитализовала тренинге ментора за потребе пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2“, а који се од 2018. реализује у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и Северној Македонији.

Сви тренинзи који се у оквиру Пројекта реализују, до даљњег ће се одржавати ONLINE.

Захваљујући Zoom апликацији јуче је успешно одржан тренинг тренера из акредитованих регионалних развојних агенција, а све у циљу што ефикасније примене алата за будуће online тренинге. Тренингу су присуствовали и чланови РАС тима за реализацију Пројекта, а тренери ментора су показали не само да су спремни за нове алате комуникације, већ и да имају бројне идеје како да online обуку нових ментора учине што продуктивнијом и ефикаснијом.

Већ следеће недеље тренери ментора из Србије ће на Zoom платформи почети са обуком нових ментора укључених у пројекте партнерских инситуација у Босни и Херцеговини, Северној Македонији и Црној Гори. Све док здравствена ситуација не буде била стабилна у оквиру овог Пројекта одржаваће се и online тренинзи на релацији Јапан – Србија, где ће и ментори из Србије добијати оnline обуку од стране јапанских експерата.

Интересовање за бесплатан менторинг за ММСПП у земљама Западног Балкана, је из године у годину све веће, а прелазак на ONLINE тренинге ментора показује квалитет Пројекта и спремност свих ментора да одговоре на сваки изазов и нађу најбоље решење за његов успех.

Техничка подршка и домаћини овог Пројекта на Zoom платформи су представници Pro PR.
Поделите

Корисни линкови