Završen trodnevni trening za žene preduzetnice u RRA Bačka

Image

U utorak, 2.11.2016. godine počeo je prvi dan trodnevnog treninga za žene preduzetnice „Razvoj preduzetničkih projekata – dostupnost EU fondova, priprema i pisanje predloga projekata“. Trening za žene preduzetnice za koji se prijavilo više od sto žena iz Vojvodine organizuje EU info point Novi Sad u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka i Fondom "Evropski poslovi".

„Ovaj trening je od izuzetnog značaja za članice našeg udruženja jer nam daje preko potrebne veštine za pisanje evropskih projekata“, smatra Novosađanka Nataša Petronijević iz Udruženja Mame Novosađanke, jedna od učesnica skupa.

Ciljevi treninga su da se predstave fondovi EU koji se odnose na preduzetništvo, ohrabre žene da se bave preduzetništvom, da im se pruži podrška u osnivanju sopstvenog biznisa, kao i podrži razvoj i unapređenje veština neophodnih za pisanje predloga projekata.
Za tri dana polaznice će moći da se upoznaju sa pravilima i procedurama prilikom apliciranja, moći će da prepoznaju određene forme kako to izgleda, koji su osnovni koraci kada se piše projekat, i kroz koji program mogu da traže sredstva, izjavio je jedan od predavača obuke iz Fonda "Evropski poslovi" Andrija Aleksić.

Zbog velikog interesovanja, pripreme za naredni trening su počele!
Share