Uspešan završetak projektnih aktivnosti „Osnaživanje mladih – znanjem do posla“

Image

Regionalna razvojna agencija Bačka već drugu godinu za redom realizuje dvodnevne radionice „Biznis plan“ i „Kako se predstaviti poslodavcu – Razgovor za posao“ kroz projekat pod nazivom „Osnaživanje mladih – znanjem do posla“, s ciljem da se mladi iz regiona Bačke osnaže u oblasti implementacije poslovne ideje, te da im se omogući da se integrišu na tržište rada nakon završenog školovanja.

U drugoj fazi projekta, u oktobru i novembru mesecu održane su četiri dvodnevne radionice, i to u opštini Bečej u Ekonomsko-trgovinskoj školi Bečej, opštini Vrbas u Gimnaziji „Žarko Zrenjanin“, opštini Kula u Ekonomsko-trgovinskoj školi Kula i u opštini Apatin u Gimnaziji i stručnoj školi „Nikola Tesla“.

Radionicu na temu „Biznis plan“ održale su zaposlene u RRA Bačka Andrea Stijepić i Milana Popović, dok je za drugi dan radionice „Kako se predstaviti poslodavcu – razgovor za posao“ angažovan predavač – andragog, dr Ljiljana Dimitrijević.

Prvog dana radionice na temu „Biznis plan“ učenici završne godine srednje škole su pored same izrade biznis plana, imali priliku da nauče nešto više o tome šta predstavlja Agencija za privredne registre (APR), kako se registrovati kao privredni subjekt, razliku između preduzetnika i privrednog društva, o porezima i doprinosima, dok su u okviru drugog dana radionice „Kako se predstaviti poslodavcu – razgovor za posao“ imali prilike da se susretnu sa pisanjem motivacionog pisma, CV-a i oprobaju se u intervjuu za posao.

Projekat „Osnaživanje mladih – znanjem do posla – faza 2“, finansiran je od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine.

Na četiri radionice koje smo realizovali u drugoj fazi projekta, prisustvovalo je ukupno 104 učenika.

Završetkom i poslednje dve radionice koje su realizovane u toku prošle nedelje, sve projektne aktivnosti predviđene na ovom projektu su uspešno završene.

Više o projektu: https://www.rda-backa.rs/projekti/osnazivanje-mladih-znanjem-do-posla-faza-ii_173.html 




Share