Studijsko putovanje u okviru projekta

Image

U okviru projekta “Sistematičan razvoj socijalnog preduzetništva na teritoriji AP Vojvodine” koji uz podršku Razvojne agencije Srbije realizuju četiri akreditovane regionalne razvojne agencije sa teritorije Vojvodine, projektni tim je organizovao studijsko putovanje u Sloveniju koje je trajalo od 11-13. aprila ove godine.

Tim je održao sastanak sa Regionalnom razvojnom agencijom Posavje Krško, gde su predstavnici agencije preneli svoja iskustva u oblasti socijalnog preduzetništva, ukazali na zakone koji uređuju oblast socijalnog preduzetništva u Sloveniji, i koje su to mere podrške socijalnog preduzetništva na lokalnom/regionalnom i nacionalnom nivou.

Projektni tim je u sklopu studijskog putovanja obišao dva socijalna preduzeća, “Podjetna skupnost KNOF Sevnica/Krško” i “Stara šola”, kako bi se upoznao sa primerima dobre prakse iz ove oblasti.

Studijskom putovanju je prisustvovala i Jasmina Stanić iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

Cilj projekta je ustanoviti novu uslugu svim zainteresovanima i sektoru MMSPP na teritoriji AP Vojvodine, koji će doprineti iskorišćavanju potencijala socijanog preduzetništva u funkciji pospešivanja lokalno-ekonomskog razvoja.

Projekat se realizuje od 4.oktobra 2017. godine do 3.maja 2018. godine.




Share