Realizovana treća mobilnost kroz projekat FTTI u Turskoj

Image

Tokom prošle nedelje, 29. januara – 2. februara 2024. godine, u mestu Afyonkarahisar u Turskoj je održana treća mobilnost kroz projekat Od tradicije do inovacije.

Tema mobilnosti koje se organizuju u okviru ovog projekta je izrada predmeta na tradicionalan način, odnosno učenje ručnih zanata. U toku odžavanja prve dve mobilnosti u Španiji (Huelva) i Srbiji (Novi Sad) u 2023. godini, učesnici su naučili da pletu i da prave predmete od gline, a sada su u Turskoj naučili i da šiju kožu i prave predmete od kože – novčanike, futrole, privezke...

Mladi do 25 godina iz Turske, Španije i Srbije su imali priliku da unaprede svoja znanja i veštine u navedenoj oblasti, kao i da posete radionice u kojima se ceo proces proizvodnje obavlja bez učešća mašina.

Cilj projekta je osposobljavanje mladih iz oblasti ručnih zanata, a kako bi unapredili veštine i povećali mogućnost zapošljavanja u ovom sektoru.

Projekat Od Tradicije do inovacije - FTTI se realizuje u okviru Erazmus + programa, 1.11.2022. – 1.5.2024. ukupne vrednosti 60.000 evra.




Share