Otvarajuća konferencija projekta „Negom do opšteg blagostanja“

Image

U prostorijama Confartigianto Imprese Vicneza, u Vićenci je 26. i 27.1.2023. godine održana otvarajuća konferencija na projektu Enhancing Wellbeing Through Beauty Care (Negom do opšteg blagostanja). Pored domaćina, predstavnika Confartigianto Imprese Vicneza, otvarajućoj konferenciji su prisustovali predstavnici Hair and Beuty Federation sa Mlate, Območne obrto-Podjetniska Zbornica Krško iz Krškog, predstavnici Regionalne razvojne agencije Bačka, kao i predstavnici Leadership Consultancy and training service d.o.o. sa Malte, koji su i glavni partneri na projektu.

Nakon uvodnih obraćanja domaćina kao i predstavnika partnera, na konferenciji se razgovaralo o dinamici sprovođenja projektnih aktivnosti, kao i o vremenskom okviru za realizaciju aktivnosti. Osnovni cilj projekta je razvoj specijalizovanih akreditovanih kurseva radi unapređenja veština pružaoca usluga u oblasti nege kose i pružanju kozmetičkih usluga, kroz holistički (humaniji) pristup korisnicima usluga. Jedna od prvih aktivnosti na projektu je i izrada analize potreba predstavnika sektora frizerskih i kozmetičkih usluga, koja će biti osnova za kreiranje inovativnih kurikuluma u pomenutoj oblasti.

Projekat Enhancing Wellbeing Through Beauty Care je odobren u okviru programa Erasmus +, komponenti KA210-VET - small scale partnerships in vocational education and training, za period od 1.9.2022. do 1.9.2024., ukupne vrednosti 60.000 evra.




Share