OSNAŽIVANjE MLADIH - Realizovane radionice „Biznis plan“ i „Kako se predstaviti poslodavcu

Image

Regionalna razvojna agencija Bačka održala je i preostale dve dvodnevne radionice pod nazivom „Biznis plan“ i „Kako se predstaviti poslodavcu - Razgovor za posao“, u opštini Bačka Palanka u SSŠ „Radivoj Uvalić“ i u opštini Bački Petrovac u Gimnaziji „Jan Kolar“.
Radionicu na temu „Biznis plan“ održale su Marija Prokopić i Andrea Stijepić, treneri na ovu temu iz RRA Bačka, dok je za drugi dan radionice „Kako se predstaviti poslodavcu – razgovor za posao“ angažovan predavač – andragog, dr Ljiljana Dimitrijević.


Prvog dana radionice na temu „Biznis plan“ učenici su pored same izrade biznis plana, imali priliku da čuju i o tome šta predstavlja Agencija za privredne registre (APR), kako se registrovati kao privredni subjekt, razliku između preduzetnika i privrednog društva, o porezima i doprinosima, dok su u okviru drugog dana radionice „Kako se predstaviti poslodavcu – razgovor za posao“ imali prilike da se susretnu sa pisanjem motivacionog pisma, CV-a i simulacijom intervjua za posao.


Radionice su realizovane kroz projekat „Osnaživanje mladih – znanjem do posla“, koji je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i bile su namenjene učenicima završnih godina srednje škole.


Na četiri radionice koje smo realizovali prisustvovalo je ukupno 84 učenika, gde smo kroz dvodnevne radionice pokušali da im približimo kako da definišu svoju poslovnu ideju i integrišu se na tržište rada nakon završenog školovanja, a što je u skladu sa ciljem projekta.
Završetkom i poslednje dve radionice, sve projektne aktivnosti predviđene na ovom projektu su uspešno realizovane.


Više o projektu: https://www.rda-backa.rs/projekti/osnazivanje-mladih-znanjem-do-posla_168.html




Share