Održana završna konferencija projekta „Podsticanje zapošljavanja teže zapošljivih kategorija stanovništva u opštini Bač"

Image

Završna konferencija koja je organizovana u okviru projekta „PODSTICANJE ZAPOŠLJAVANjA TEŽE ZAPOŠLJIVIH KATEGORIJA STANOVNIŠTVA U OPŠTINI BAČ’’, a koji se sprovodi u okviru šireg projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, Nemačke razvojne saradnje koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, održana je u Maloj Sali zgrade Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” Bač.

Partneri na ovom projektu su Opština Bač i Regionalna razvojna agencija Bačka, a ukupna vrednost projekta je 134.544,90 evra, od čega donacija GIZ-a iznosi 121.376,00 evra.

Zamenica predsednika opštine Bač, Marina Balaban je na samom početku pozdravila sve prisutne i čestitala projektnom timu, ali i korisnicima uspešno realizovan projekat.

“Pripala nam je izuzetna čast i zadovoljstvo što smo i u ovim turbulentnim vremenima, kada se ceo svet bori sa globalnom pandemijom izazvanom virusom COVID-19, a u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerima Stalnom konferencijom gradova i opština, Regionalnom razvojnom agencijom Bačka, ali i predstavnicima Nemačke razvojne saradnje uspeli da realizujemo ovaj bitan i važan projekat”, istakla je Balaban u svom obraćanju.

Okupljenima su se obratile predstavnice projektnih partnera Marija Prokopić iz RRA Bačke i Vesna Petrović iz Udruženja Roma i Rumuna “Mladost” Vajska, koje su bile koordinatorke ovog projekta svaka u svojoj oblast, prvenstveno u fazi ostvarivanja opštih i specifičnih ciljeva projekta, kao i direktnoj komunikaciji sa predstavnicima ciljnih grupa.

Menadžer projekta Nikola Banjac iz kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Bač predstavio je jedan od ključnih rezultata.

“Jedan od produkata projekta bila je i izrada web platforme inkluzijabac.rs koja je postala novi alat Opštine Bač za promociju ne samo ovog projekta nego i svih aktivnosti u vezi sa uključivanjem marginalizovanih grupa u društvo, a pre svega na tržište rada”, rekao je Banjac.

Korisnici ovog projekta su u kratkom razgovoru sa moderatorom konferencije izneli sopstvena iskustva, ali i izrazili zahvalnost na dobijenoj opremi koja će im pomoći prilikom pokretanja sopstvenog biznisa, kao što su pružanje frizerskih i kozmetičkih usluga, pranja tepiha, auto limarska radionica i sl.


Share