Održana završna konferencija projekta CINEMA u okviru konferencije pod nazivom „Redizajnirajte svoj grad – Uključivanje kreativnih potencijala za inovacije“

Image

Završna projektna konferencija „Redizajnirajte svoj grad – Uključivanje kreativnih potencijala za inovacije“ kroz projekat CINEMA održana je 23. novembra u virtuelnom formatu i postigla je veliki uspeh. Ugostili smo skoro 100 učesnika iz 19 zemalja. Primili smo pozdrave od Sorina Maksima, direktora Zapadne regionalne razvojne agencije iz Rumunije i domaćina događaja, od Natalije Liholot, našeg projektnog menadžera iz Programa za Dunavski region, uvod u projekat od strane Grit Akerman, našeg vodećeg partnera iz Privredne komore Slovenije. Naredni je govor održao naučnik Čarls Landri, autor i međunarodni savetnik za budućnost gradova. Govorio je o kreativnim sposobnostima i potencijalima grada kao pokretača inovacija i ekonomskog, društvenog i kulturnog prosperiteta i izneo neke izuzetne primere. Zatim je od učesnika zatraženo da učestvuju u dva kruga sesija. Naš cilj je bio da na prvoj sesiji podelimo svoja iskustva i saznanja iz projekta Interreg Cinema, ali i da ponudimo informacije o trendovima u urbanoj regeneraciji uz pomoć kreativnih industrija. Imali smo sreće da konferenciji prisustvuju eksterni stručnjaci koji su vodili drugi krug sesija, i to Bahanur Nasia o konceptima održivog razvoja grada kao dokaz budućnosti, Roland Murauer (CIMA konsalting i menadžment Austrija) o trendovima u urbanoj regeneraciji i Mihai Ionita (UrbanizeHub) o kreativnosti kao pokretačkoj snazi inteligentnih gradova.

 

Projekat CINEMA Kreativne industrije za nove gradske privrede u regionu Dunava je finansiran od strane Evropske unije, kroz Intereg Dunavski transnacionalni program. Ukupna vrednost projekta je 2.249.073,50 евра, a period realizacije od 1.7.2020. - 31.12.2022. godine.

 

Želimo da se zahvalimo svim partnerima, simpatizerima i učesnicima ovog sjajnog završnog događaja!




Share