Održan sastanak sa ministrom Kabineta za ravnomerni regionalni razvoj Edinom Đerlekom

Image

U prostorijama Regionalne razvojne agencije Bačka je 7. marta 2023. godine održan sastanak sa ministrom zaduženim za ravnomerni regionalni razvoj Edinom Đerlekom.

Ministar je razgovarao sa predstavnicama Regionalne razvojne agencije Bačka o saradnji i podršci kapacitetima agencije, kako bi njen rad postao vidljiviji, a značaj u ekonomskom razvoju ovog regiona bio prepoznat na pravi način.

Ministar Đerlek istakao je da je tokom prethodnog perioda obišao većinu regionalnih agencija u Srbiji i lično se uverio u njihov značaj na lokalnom nivou. Regionalne agencije su, kako je ocenio, jedan od najznačajnijih, pokretača razvoja u pojedinim lokalnim sredinama i snažna podrška pojedincima u pokretanju sopstvenih biznisa. Takva vrsta podrške je, prema njegovim rečima, naročito važna za one koji žive u ruralnim područjima i kojima je mogućnost dobijanja projektne ili finansijske pomoći manje dostupna.

„Mi imamo vredne i radne ljude u celoj Srbiji, kojima ne nedostaje ideja i energije, kao i velike prirodne resurse. Naš cilj je da ih podržimo i ohrabrimo da započnu i razviju svoje poslovanje kako bi u predstojećem periodu postali nosioci i stub naše privrede“, poručio je Đerlek.

Andrea Stijepić, Jelena Petrov i Milana Popović su ispred Agencije predstavile rezultate i projekte koje je Agencija postigla od osnivanja do danas.

Nakon sastanka organizovan je obilazak mlekare Carpe Diem koja je dugogodišnji klijent Razvojne agencije Bačka i predstavlja uspešan primer rasta i razvoja kompanije uz podršku koju pruža Agencija.




Share