Održan prvi transnacionalni sastanak partnera na projektu Regio.Digi.Hub

Image

Predstavnice Regionalne razvojne agencije Bačka – Milana Popović i Marija Prokopić prisustvovale su prvom transnacionalnom sastanku partnera na projektu REGIO.DIGI.HUB - Regional Development Digital Education HUB (Edukativni digitalni HAB za podršku regionalnom razvoju) koji se održao u periodu 23.3. - 24.3.2022. godine u gradu Ruse u Bugarskoj.

Domaćin pomenutog sastanka bila je Privredna komora Ruse iz Bugarske, a partneri na projektu imali su mogućnost izbora da sastanku prisustvuju uživo ili online. Neke od tema koje su razmatrane na ovom sastanku bile su usaglašavanje i planiranje nadležnosti svakog od partnera u cilju uspešne realizacije predstojećih aktivnosti na projektu.

Cilj projekta REGIO.DIGI.HUB ima za cilj da izgradi kapacitete obrazovanja (VET sistem) za podršku regionalnom razvoju na evropskom nivou pronalaženjem najbolje kombinacije pristupa “odozdo prema gore” i liderstva koje uključuje edukatore, trenere i polaznike sa najrelevantnijih strateških nivoa. Nosilac projekta je Severoistočna regionalna razvojna agencija (NERDA) iz Rumunije a ostali partneri su Atlantis Engineering (Grčka), Regionalna razvojna agencija Gorenjska (Slovenija), Politehnički centar Tkorierri S.Coop (Španija), Budakov filmovi (Bugarska), IDEC (Grčka) , Privredna komora Ruse (Bugarska) i Regionalna razvojna agencija Bačka.

Projekat se realizuje kroz Erasmus + Programme of EU.

 

 

 




Share