Održan 7. Međunarodni forum o saradnji

Image

Međunarodni forum o saradnji je održan u Trebinju 3. i 4. novembra 2022. godine.

Prvog dana Foruma je održana panel diskusija na temu “Region kao zajednički turistički proizvod". Panelu su prisustvovali ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, direktor kompanije „Casa del Mare“ Nikola Milić, direktor JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić, Vladimir Jovanović predstavnik Giz-a Srbija i v.d. načelnika Odeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo u Gradu Trebinje Bojan Vučurević.

Drugi panel koji je održan prvog dana je „Saradnja između lokalnih i regionalnih razvojnih agencija“, na kojem su svoja iskustva prezentovati predstavnici lokalnih i regionalnih razvojnih agencija iz Republike Srpske i Srbije. Projekat Brend Bačke, kao primer dobre prakse, je prezentovala Andrea Stijepić ispred RRA Bačka. Na panelu su učestvovali direktori Razvojnih agencija: Ivana Krsmanović (Regionalna razvojna agencija Bačka), Nenad Popović (Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije), Slavko Lukić (Regionalna razvojna agencija Zlatibor), Mladenka Pandurević (Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo), Bojan Benderać (Razvojna agencija Trebinje), Aleksandar Drljača (Razvojna agencija grada Prijedora).

Tokom održavanja Foruma direktor Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić i direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić, su potpisali Memorandum o saradnji kojim će dosadašnja saradnja dve agencije biti proširena i na oblast investicija.

U okviru 7. Međunarodnog foruma su održani i međunarodni poslovni susreti za kompanije i klastere, a sa ciljem umrežavanja i sticanja novih poslovnih partnera. Preko 200 kompanija iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Italije, Nemačke i drugih zemalja su se okupili na ovogodišnjim b2b susretima.

Događaj i poslovni susreti deo su aktivnosti Evropske mreže preduzetništva.




Share