Najava radionica na temu prirodnih katastrofa kroz projekat TOGETHER WE STAND - 29.04.2021.

Image

Regionalna razvojna agencija Bačka kroz projekat “Multisektorski pristup nepogodama u Osječko-baranjskoj županiji i Autonomnoj pokrajini Vojvodini - ZAJEDNO SMO JAČI (TOGETHER WE STAND)“ organizuje šest radionica na temu „Ekološki i infrastrukturni rizik od otpada u slučaju prirodnih katastrofa i protokoli za postupanje sa organskim otpadom u slučaju prirodnih katastrofa" u periodu april-maj 2021. godine.

Na radionicama će se govoriti o ekološkim principima, zaštiti voda i zemljišta, analizi isplativosti troškova (Cost benefit analysis), zaštiti od voda, očuvanju biosfere i zaštiti biodiverziteta, opasnim supstancama i o upravljanju otpadom.

Radionice su namenjene predstavnicima lokalnih samouprava, civilnih organizacija i NVO sektora, predstavnicima vatrogasnih službi i Crvenog krsta, studentima, kao i svim zainteresovanim građanima sa teritorije Bačke i Srema (26 lokalnih samouprava). Prva radionica biće održana online, putem Zoom aplikacije 29. aprila tekuće godine sa početkom u 12 časova i namenjena je predstavnicima navedenih kategorija društva sa teritorije lokalnih samouprava: Novi Sad, Temerin, Titel i Žabalj.

Svi zainteresovani mogu da se prijave ovde

Projekat se realizuje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska- Srbija 2014-2020, a ukupna vrednost iznosi 1.797.180,20 evra.

Cilj projekta je integrisanje prekograničnog, višesektorskog pristupa koji podiže viši nivo spremnosti za katastrofe kao i zajedničko delovanje u slučaju velikih poplava ili nesreća koje uključuju opasne hemikalije ili druge opasne materije i sanaciju životne sredine kroz koordinisano upravljanje katastrofama i otpadom koristeći najbolje prakse EU.

Više o projektu možete pročitati na:
https://www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/project/together-we-stand/
https://www.facebook.com/projektTWS 

 

Agenda




Share