Dodeljene oznake regionalnog brenda Bačke

Image

Dana 27.06.2016. u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada održali smo završnu konferenciju projekta „Regionalni brend Bačke i Sajam ruralnog turizma i privrede“. U okviru ovog projekta Regionalna razvojna agencija Bačka pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija razvila je oznaku pozitivnog uticaja proizvoda/usluga/ i aktivnosti na ruralni razvoj pod nazivom „Regionalni brend Bačka“.

Na Konkursu za izbor vizuelnog rešenja oznake izabrano je rešenje dizajnera Saše Ljubojevića. Na završnoj konferenciji, direktor Nemanja Starović uručio je dobitnicima izabranim na Konkursu za dodelu prava na korišćenje oznake Regionalnog brenda Bačke sertifikate, potpisane ugovore o dodeli prava na korišćenje oznake pozitivnog uticaja na ruralni razvoj kao i grafička rešenja izgleda oznake koju će dobitnici isticati na svojoj ambalaži i propagandnim materijalima.

Današnjom manifestacijom mi okončavamo I fazu Regionalni brend Bačke i najavljujemo početak II faze našeg projekta koji je izuzetno važan za razvijanje kako turističke ponude ovog dela naše regije tako i podsticanja ruralnog razvoja Vojvodine u celini, rekao je direktor Razvojne agencije Bačka.

Koordinator projekta Ivana Pajić, najavila je nastavak projekta i predstavila aktivnosti koje nas očekuju u II fazi koju takođe finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomuniikacije Vlade Republike Srbije.

Ono što nas očekuje u drugoj fazi koju danas otvaramo i najavljujemo jeste razvoj portala gde ćemo jedinstveno pod oznakom regionalnog brenda predstaviti sve dobitnike brenda na jednom mestu: proizvođače, pružaoce turističkih usluga, nevladine organizacije; tako da ćemo kupcima i potrošačima pružiti mesto gde mogu pored informisanja o proizvodnji, proizvodima, uslugama i aktivnostima nevladinih organizacija pružiti mogućnost i da naruče proizvode i rezervišu smeštajne kapacitete kad je u pitanju ruralni turizam, izjavila je Ivana Pajić.

Predstavljamo Vam vizuelno rešenje Regionalnog brenda Bačke, oznake pozitivnog uticaja na ruralni razvoj koji smo razvili u okviru istoimenog projekta pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine turizma. Putem ugovora o dodeli prava na korišćenje oznake brendiraćemo ovim znakom više od 30 proizvođača, pružalaca turističkih usluga i nevladinih organizacija čiji je uticaj na ruralni razvoj Bačke ocenjen kao pozitivan. Kupovinom ovih proizvoda i/ili usluga budite sigurni da dajete podršku razvoju bačvanskih sela. Ovakve vrste oznaka često su praksa u zemljama poput Slovačke, Češke i Poljske, gde mali proizvođači često nemaju sredstava i kapaciteta da dođu do oznaka geografskog porekla.




Share