BACID radionica sa fokusom na IPARD (kao priprema za Zajedničku poljoprivrednu politiku) i druge EU fondove

Image

U Velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine 23.11.2017.godine je održana „BACID radionica sa fokusom na IPARD (kao priprema za Zajedničku poljoprivrednu politiku) i druge EU fondove" za predstavnike lokalnih samouprava osnivača Regionalne razvojne agencije Bačka.

Organizovana radionica je finansirana od strane Austrijske agencije za razvoj (ADA) kroz BACID grant šemu (BACID- Izgradnja administrativnih kapaciteta u Dunavskoj regiji i Zapadnom Balkanu), koju sprovodi Austrijska asocijacija naselja i gradova (AACT) i KDZ- centar za istraživanje javne uprave.

Govorom dobrodošlice radionicu je otvorio - gospodin Miloš Šešlija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Eksperti za EU projekte iz EuroVienna, Danijela Đorić i Julie Dalmoro govorile su o izvorima finansiranja za Srbiju i o razumevanju EU programa finansiranja i procesa razvoja projekta.

Predavači, konsultanti iz SIM CERT-A doo, Dejan Vučić i Vladan Nikolić upoznali su prisutne sa osnovnim informacijama IPARD programa, razvojem i procedurama projektne prijave za konkurisanje iz fonda koji je namenjen za finansiranje poljoprivrede u Srbiji.

 




Share