Produžen rok za podnošenje zahteva za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje

Image

Opština Bač u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka realizuje lokalni projekat ''Podsticanje zapošljavanja teže zapošljivih kategorija u opštini Bač'' u okviru projekta nemačke razvojne saradnje, koji sprovodi GIZ: ''Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji - Inicijativa za inkluziju – faza 2''.

Opština Bač je produžila rok za podnošenje zahteva sa biznis planom u okviru Javnog poziva za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica sa teritorije opštine Bač iz kategorije teže zapošljivih u 2020. godini.

U okviru projekta je predviđena podrška poslodavcima za zapošljvanje lica sa teritorije opštine Bač koja pripadaju kategoriji teško zapošljivih (Povratnici tražioci azila, Romi, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, lica bez kvalifikacija/sa niskim kvalifikacijama (najviše 2 stepen stručne spreme), viškovi zaposlenih, mladi do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja, bez kvalifikacija/sa niskim kvalifikacijama (najviše 2 stepen stručne spreme), mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim i starateljskim porodicama, osobe sa invaliditetom, žrtve trgovine ljudima, žrtve porodičnog nasilja, dugoročno nezaposleni (nezaposleni duže od 1 godine), žene starije od 50 godina.

Ovim putem obaveštavamo sve zainteresovane subjekte: sektor malih i srednjih preduzeća, preduzetnika, poljoprivrednih gazdinstava kao potencijalne korisnike subvencija, a koji posluju na teritoriji opštine Bač, da je raspisan javni poziv za poslodavce za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica sa teritorije opštine Bač iz kategorije teže zapošljivih u 2020. godini i da je otvoren do 07.07.2020. godine.

Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti OVDE.




Share