Успешно завршена ONLINE обука нових ментора у Републици Српској и Северној Македонији

Image

У складу са COVID-19 превентивним мерама пројекат „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2“, који се од 2018. реализује у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и Северној Македонији, успешно је настављен ОNLINE.

Акредитовани тренери и ментори са дугогодишњим искуством из регионалних развојних агенција Србије наставили су 26. маја обуке нових група будућих ментора у региону и то online, прво у Северној Македонији, а потом и у Републици Српској.

Подсећамо ова фаза пројекта је заустављена у фебруару због пандемије Covid-19, али је Развојна агенција Србије (РАС) у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA) успела да дигитализује тренинге ментора за потребе Пројекта и настави обуке широм региона ONLINE.

Током протекле две недеље успешно су одржане обуке за модуле „Управљање производњом“, „Вештине комуникације“ и „Маркетинг и продаја“, а будући ментори су овом приликом савладали и примену онлине алата за одржавање састанака и обука помоћу Zoom апликације.

У Северној Македонији обуку је прошло 9 нових ментора, а у Републици Српској 11. Након теоријске обуке, кандидати за нове менторе ће проћи и практични део обуке у предузећима која искажу потребу за менторинг услугом. Сви који прођу тестирање постаће сертификовани ментори, оспособљени да идентификују проблем у предузећу и усмере менаџмент ка његовом решавању.

Током свих online тренинга, ментори/предавачи су имали значајну подршку колега из Развојне агенције Србије (РАС), Агенције за подршку предузетништву Републике Македоније (АППРМ) и Развојне агенције Републике Српске (РАРС), као и техничку подршку ProPR агенције.




Поделите

Корисни линкови