У Градској кући додељени сертификати будућим предузетницима

Image

У Градској кући, 02.12.2016. године, уручени  су сертификати полазницима Обуке за почетнике у пословању, коју су Регионална развојна агенција Бачка и Европски покрет Нови Сад реализовали у сарадњи са фондацијом Конрад Аденауер. Сертификате су будућим предузетницима  уручили  представници фондације Конрад Аденауер, РРА Бачка и града Новог Сада.

"Град Нови Сад не учествује само церемонијално на оваквим манифестацијама. Ми, као локална самоуправа, кроз своју друштвено-одговорну позицију учествујемо на више начина у развоју предузетништва. Првенствено, планирањем буџета за сваку годину, Нови Сад помаже предузетнике кроз могућност остваривања стручне студентске праксе, финансира едукацију новозапослених кроз приправнички стаж и сваке године опредељујемо све више средстава за то. Овакве обуке су добродошле, а све што може младе људе да окрене према неком свом бизнису, односно самозапошљавању, увек ће бити подржано од стране Града. Најважније је да ће сви они који заврше обуку и крену у покретање приватног бизниса кроз отварање малих и средњих предузећа, имати подршку Града на том путу. Ми ћемо се увек трудити да им будемо на располагању, тако да се наша сарадња не завршава овом доделом сертификата, већ тек почиње", рекао је заменик градоначелника града Новог Сада, Срђан Кружевић
Директор Фондације Конрад Аденауер у Србији Норберт Бекман-Диркес поручио је да је успешна реализација обуке јасан сигнал да се Србија налази на добром путу, тј. да се младим људима широм отварају врата да искористе своје потенцијале и ресурсе како би се, покретањем сопствених пројеката и послова, кретали у правцу развоја.
Циклус тренинга под називом "Како започети и унапредити своје пословање- друга фаза" састојао се од седам обука које су биле организоване у складу са пристиглим пријавама учесника. Структура циклуса тренинга намењена МСПП са територије Града је обухватила теме као што су: Како започети сопствени посао, Развој предузетничких пројеката, Е-маркетинг, Процена инвестиционе спремности МСПП, Анализа тржишта и сл.

Директор Регионалне развојне агенције Бачка Немања Старовић истакао је да је кроз двомесечну обуку прошло 36 полазника који су стекли основна знања и вештине везана за предузетништво.
- Они су од данас наши алумнисти и ми ћемо им пружити максималну подршку за започињање посла. Такође, позивамо све заинтересоавне суграђане да прате наш интернет сајт, јер тамо могу пронаћи десетине програма које бесплатно нудимо нашим корисницима – рекао је Немања Старовић.

Укупан број пријављених учесника који су и учествовали на тренинзима је 36, од чега 75% чине жене различите животне доби. Конрад Аденауер Фондација је у партнерству са Европским покретом Нови Сад и РРА Бачка, у 2016. години обезбедила нефинансијску подршку у области пословања за више од 70 представника МСПП.




Поделите

Корисни линкови