Студијско путовање у оквиру пројекта Мастер 5

Image

Пројектни тим Регионалне развојне агенције Бачка је са осталим партнерима на пројекту провео три дана у Франкфурту, 4-7. марта 2018. године са циљем да прикупи све потребне информације о развоју Мајсторских школа.

Први дан боравка у Франкфурту смо обишли ЦЕХ, Мајсторску школу у аутомобилском сектору, где смо добили информације о финансирању, програму школовања, стручној комисији.. Посетили смо и успешног предузетника – локалног мајстора из металског сектора који је пренео на који начин власници предузећа сарађују са Мајсторским школама.

Други дан студијског путовања посетили смо привредну комору у Мајнцу и њен Центар за образовање, где смо такође сазнали на који начин је привредна комора оформила центар и како исти функционише.

Трећи дан је био посвећен састанку партнера где смо резимирали досадашње реализоване активности као и предстојеће, како би пројекат био успешно реализован.

Пројекат се реализује од септембра 2017- септембра 2019. године, а циљ пројекта је подршка развоју и видљивости могућностима вишег стручног образовања кроз регионална партнерства између провајдера учења, пословних и социјалних партнера са посебним фокусом на потребе за вештинама вишег нивоа стручног образовања.

Носилац пројекта је Регионална привредна комора Кршко из Словеније, а партнери на пројекту поред РРА Бачка су Општина Кршко из Словеније, Школски центар Кршко-Севница из Словеније, Хрватска привредна комора, Трговачка школа-установа за образовање одраслих - Хрватска, Хрватска економска асоцијација из Немачке.

Придружени партнер на пројекту Мастер 5 је и Унија послодаваца Војводине, чији је представник присуствовао студијском путовању у Франкфурт.

Изјава за јавност Мастер 5




Поделите

Корисни линкови