Студијско путовање у оквиру пројекта

Image

У оквиру пројекта “Систематичан развој социјалног предузетништва на територији АП Војводине” који уз подршку Развојне агенције Србије реализују четири акредитоване регионалне развојне агенције са територије Војводине, пројектни тим је организовао студијско путовање у Словенију које је трајало од 11-13. априла ове године.

Тим је одржао састанак са Регионалном развојном агенцијом Посавје Кршко, где су представници агенције пренели своја искуства у области социјалног предузетништва, указали на законе који уређују област социјалног предузетништва у Словенији, и које су то мере подршке социјалног предузетништва на локалном/регионалном и националном нивоу.

Пројектни тим је у склопу студијског путовања обишао два социјална предузећа, “Подјетна скупност КНОФ Севница/Кршко” и “Стара шола”, како би се упознао са примерима добре праксе из ове области.

Студијском путовању је присуствовала и Јасмина Станић из Покрајинског секретаријата за привреду и туризам АП Војводине.

Циљ пројекта је установити нову услугу свим заинтересованима и сектору ММСПП на територији АП Војводине, који ће допринети искоришћавању потенцијала социјаног предузетништва у функцији поспешивања локално-економског развоја.

Пројекат се реализује од 4.октобра 2017. године до 3.маја 2018. године.




Поделите

Корисни линкови