Пријава за учешће у Европској недељи предузетништва – SME Week

Image

Генерални директорат Европске комисије за унутрашње тржиште, индустрију, предузетништво и мала и средња предузећа (DG GROWTH), у сарадњи са два национална координатора, Министарством привреде и Привредном комором Србије, позива организације, институције и друге организаторе да пријаве, и у оквиру промотивне кампање „Европска недеља предузетништва – SME Week“, промовишу своје активности и догађаје који имају шири значај за развој сектора малих и средњих предузећа.

Европска недеља предузетништва – SME Week, промотивна кампања коју је 2009. године покренула Европска комисија и у којој Република Србија активно учествује од самог почетка, одржава се у 37 земаља. Ова иницијатива има за циљ промоцију предузетништва кроз организацију низа промотивних догађаја различитих организатора, као и да информише предузетнике о институцијама које пружају подршку развоју малих и средњих предузећа на локалном, националном и европском нивоу, у току целе године.

Догађаји, конференције, семинари, сајмови, трибине пријављују се преко сајта: http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/sme-week/index.cfm?fuseaction=sme.addEvent&lng=en

Сајт пројекта SME Week 2017 оперативан је на порталу Европске комисије све до 30.11.2017. године, што омогућава пријаву активности. Препорука је да се активности пријаве најмање две седмице пре одржавања скупа. Прихватљиве су све теме које промовишу мала и средња предузећа, као на пример: предузетничко образовање, интернационализација малих и средњих, друга шанса, смањење административних баријера, женско предузетништво, иновације, старт-уп, пројекти за мала и средња предузећа, финансирање и заступање интереса овог сектора и др.

Након верификације догађаја на сајту ЕК, молимо вас обратите се националним координаторима ради преузимања логоа пројекта који можете користити у позивима за скуп и промотивним материјалима.

За све додатне информације у вези SME Week-а у Србији можете се обратити националним координаторима пројекта у Србији: Милици Павић milica.pavic@pks.rs у Привредној комори Србије и Милици Станковић milica.stankovic@privreda.gov.rs у Министарству привреде.




Поделите

Корисни линкови