Потписивање споразума о сарадњи између Регионалне развојне агенције Бачка и Универзитета Едуконс

Image

Данас, 20.10.2016. године, у свечаној сали Универзитета Едуконс, потписан је меморандум о сарадњи између Регионалне развојне агенције Бачка и Универзитета Едуконс. Потписници споразума били су ректор Универзитета Едуконс, проф. др Александар Андрејевић и директор Регионалне развојне агенције Бачка, Немања Старовић.

Имајући у виду контекст успостављања ефективне сарадње са Универзитетом Едуконс, директор Регионалне развојне агенције Бачка, Немања Старовић  истакао је да се потписивања оваквих споразума директно ослањају на основну делатност и мисију РРА Бачка. „Регионална развојна агенција Бачка континуирано подстиче привредни развој локалних заједница које својим деловањем обухвата и настоји да на најбољи начин изађе у сусрет и развојним потребама покрајине. Сарадња и умрежавање са афирмисаним образовним институцијама, као што је Универзитет Едуконс, ће најпре понудити програмска решења из области едукације а у блиској будућности се може очекивати и заједничко учешће на покрајинским и међународним пројектима.“

Ректор Универзитета Едуконс, проф. др Александар Андрејевић је указао да бројни проблеми који су идентификовани у привредном сектору локалних заједница и покрајине, могу пронаћи своја решења једино системским приступом и проактивним учешћем свих интересних група које делују на овом подручју. „Узевши у обзир да ћемо се у наредном периоду афирмисати као симбиоза деловања јавно-приватног партнерства, сматрам да ћемо кроз конкретнију анализу проблема и мерџовањем наших стручних тимова, доћи до ефикасних решења која ће за кратко време понудити најпре едукацију циљних група а затим и одржива решења кроз дугорочне пројектне активности у покрајини.“, истакао је Андрејевић.
Партнерски однос две институције је резултат обостране тежње ка унапређењу академске и пројектне сарадње а активности које ће заједнички бити реализоване у наредном периоду обухватају креирање и спровођење усмерених програма едукације, сарадњу у истраживању и креирању планских и стратешких докумената, као и припрему предлога пројеката од значаја и конкурисање пред националним и међународним фондовима.




Поделите

Корисни линкови