Округли сто - развој модела мајсторске школе

Image

Регионална развојна агенција Бачка је 12. јула у Сали 3 Скупштине Аутономне покрајине Војводине одржала округли сто на тему развоја модела мајсторске школе.

Одржавање округлог стола на тему мајсторског образовања, образовања за/на радном месту и дуалног образовања је једна од активности у оквиру пројекта Ерасмус+ „Мастер 5 - Развој модела мајсторске школе кроз регионално партнерство стручног образовања и привреде“, на ком су присуствовале све релевантне институције из ових области.

 На округлом столу је пројектни менаџер, Николина Пупавац представила сам пројекат, као и активности које су до сада спроведене док је Љиљана Димитријевић, експерт у области образовања, представила резултате анализа образовања и пословања предузећа које се односе на све три партнерске земље (Словенија, Хрватска и Србија). У оквиру анализе пословања спроведен је упитник и реализовано је истраживање које је било намењено предузетницима као и малим и средњим предузећима из металског сектора. У току презентација је била отворена дискусија о спроведеним анализама образовања и пословања предузећа са аспекта развоја мајсторских школа и мајсторског образовања, образовања за/на радном месту и дуалног образовања у Србији.

 Циљ пројекта је подршка развоју и могућностима развоја вишег стручног образовања – образовања за мајсторе кроз регионална партнерства између преносиоца знања, пословних и социјалних партнера с посебним фокусом на потребе за вештинама вишег нивоа стручног образовања. Специфични циљ је израда модела мајсторске школе који се темељи на учењу на раду и тако омогућује усклађивање с потребама тржишта рада.

 Носилац пројекта Ерасмус+ „Мастер 5 - Развој модела мајсторске школе кроз регионално партнерство стручног образовања и привреде“ је Регионална привредна комора Кршко из Словеније, док су остали партнери Општина Кршко и Школски центар Кршко-Севница из Словеније, Регионална развојна агенција Бачка, Хрватска занатска комора и занатска школа- Установа за образовање одраслих из Хрватске и Хрватска економска асоцијација из Немачке. Пројекат је одобрен у оквиру Ерасмус + Программе оф ЕУ и реализује се до септембра 2019. године. Укупна вредност пројекта је 334.333,5 евра.




Поделите

Корисни линкови