Одржани округли столови пројекта Master 5

Image

Регионална развојна агенција Бачка је организовала и учествовала у два округла стола одржана у Новом Саду 17.октобра 2018.године у конференцијској сали Хотела “Велики”. 

На заједничком округлом столу су уз пројектне партнере из Словеније и Хрватске представљени пројекат, пример добре праксе из Немачке и резултати спроведених анализа након чега је уследила дискусија панелиста из све три партнерске земље.
Панелисти су били представници релевантних институција из Србије, Хрватске и Словеније.

Након заједничког округлог стола одржан је локални округли сто где су представљени закључци са претходно одржаног округлог стола као и резултати анализа, educational baseline i квалитативна компаративна анализа.
На локалном округлом столу су учешће узели представници Привредне коморе Србије, Привредне коморе Војводине, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине, Унија послодаваца Војводине и Удружење занатлија.

Циљ пројекта је подршка развоју и могућностима развоја вишег стручног образовања – образовања за мајсторе кроз регионална партнерства између преносиоца знања, пословних и социјалних партнера с посебним фокусом на потребе за вештинама вишег нивоа стручног образовања. Специфични циљ је израда модела мајсторске школе који се темељи на учењу на раду и тако омогућује усклађивање с потребама тржишта рада.



Носилац пројекта Ерасмус+ „Мастер 5 - Развој модела мајсторске школе кроз регионално партнерство стручног образовања и привреде“ је Регионална привредна комора Кршко из Словеније, док су остали партнери Општина Кршко и Школски центар Кршко-Севница из Словеније, Регионална развојна агенција Бачка, Хрватска занатска комора и занатска школа- Установа за образовање одраслих из Хрватске и Хрватска економска асоцијација из Немачке. Пројекат је одобрен у оквиру Ерасмус + Programme of EU и реализује се до септембра 2019. године. Укупна вредност пројекта је 334.333,5 евра.




Поделите

Корисни линкови