Одржана завршна конференција пројекта „Агроподршка - подршка унапређењу руралне економије у региону Бачка“

Image

У суботу, 8. јуна 2019. године Регионална развојна агенција Бачка одржала је затварајућу конференцију пројекта „Агроподршка - подршка унапређењу руралне економије у региону Бачка“ који је финансиран од стране Владе Руске Федерације и имплементиран од стране Програма Уједињених нација за развој (UNDP) у оквиру програма “Помоћ за трговину – подршка јачању произвођачких капацитета агро-индустријског сектора у Републици Србији”.

Основни циљ пројекта, чија је укупна вредност 21.260,00 УСД, је подршка развоју руралне економије у региону Бацка кроз одрживо коришцење локалних капацитета (људских, природних и културних) како би се унапредио квалитет живота локалног становништва.

Конференција је одржана у општини Сремски Карловци, а присутне су поздравили представник из општине Дарко Миланковић и директор Регионалне развојне агенције Бачка Александар Софић који је указао на значај оваквог једног пројекта за регион и истакао важност сарадње са UNDP.

Пројектни менаџер Николина Пупавац приказала је резултате пројекта и активности које су реализоване током трајања истог. Од октобра до данас, одржане су четири обуке, а у сврху оснаживања људских ресурса. Такође, 10 привредника и пољопривредника из Бачке посетило је пољопривредни сајам у Верони у оквиру студијског путовања организованог кроз овај пројекат. Последња активност у склопу пројекта јесте организација фестивала Регионални бренд Бачке који се одржао 8. јуна на тргу у општини Сремски Карловци. Излагачи на фестивалу били су привредници и пољопривредници носиоци ознаке Регионални бренд Бачке, као и сви заинтересовани произвођачи из Бачке, који су представили своје производе и остварили контакте међу собом ради даљег повезивања и сарадње.

На конференцији су три учесника фестивала, односно три припадника циљне групе овог пројекта, представили шта за њих значи подршка Регионалне развојне агенције Бачка и колико је учествовање у овом и сличним пројектима битно за њихов раст и развој.

 




Поделите

Корисни линкови