Изабрани најбољи ментори Србије на додели признања “Mentor Award 2018” у организацији Развојне агенције Србије и Јапанске агенције за међународну сарадњу

Image

Београд, 07. јуна, 2019.године - Признање „MENTOR AWARD 2018“ најуспешнијим менторима Србије ове године додељено је у 2 категорије, за зрела предузећа и за почетнике, а најбољи ментор у обе категорије је Љиљана Марковић из Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд. Друго место у категорији зрелих предузећа заузео је Бранко Брковић из Регионалне агенције за развој источне Србије, а у категорији start up фирми другу позицију освојила је Милица Чукарић из Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља. Треће место у категорији зрелих предузећа деле Наташа Јовановић из Регионалне развојне агенције "Златибор" и Саша Дедеић из Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ који је такође заузео и треће место у категорији start up предузећа.

Догађај су отворили Радош Газдић, в.д. директора Развојне агенција Србије, Катарина Обрадовић Јовановић, помоћник министра у Министарству привреде Републике Србије; Такаши Хибино, заменик шефа представништва JICA Балкан канцеларије и Ана Жегарац, директор сектора за међународну сарадњу Развојне агенције Србије – директор Пројекта.

Додела признања “Mentor Award 2018” обухватила је учешће свих ментора из Србије који су пружили услугу менторинга предузећима. На овај начин ментори су имали прилику да покажу не само пројекте на којима су радили, и изазове са којима су се сусретали већ и решења која су примењивали за конкретне проблеме. Размена ових искустава са терена се показала као најбољи начин да се додатно унапреди рад свих ментора. Најбоље менторе бирали су сами ментори међу собом, на основу података о повећању продаје, развоју и иновативним постигнућима у предузећима која су обучавали. Признања најбољим менторима доделили су Такаши Хибино (JICA Балкан), Ана Жегарац (директор сектора за међународну сарадњу Развојне агенције Србије) и Такаши Кимура (JICA консултант из Јапана). Додели награда присуствовали су и партнери из региона, из Републике Српске, Црне Горе, Федерације Босне и Херцеговине и Македоније.

-Након свих ових година пројекат данас броји 70 обучених, сертификованих ментора из 16 развојних агенција и више од 2000 задовољних корисника. Наше анализе су показале да је у свим тим компанијама за последњих 14 година менторинг допринео повећању броја запослених за 10%, повећању укупних прихода за више од 15%, а након евалуације свих корисника 98% је оних који се изјашњавају да би ову услугу користили поново. Пројекат је прилично развијен, али морамо стално да радимо на промоцији добрих резултата и добре праксе и то од стране компанија које су кроз овај пројекат имале на располагању 25 сати бесплатног менторинга за startup-оve или 50 сати за зрела предузећа. На тај начин ћемо заинтересовати и нека нова предузећа да се пријаве, а само у овој години из програма РАС-а и Програма стандардизованог сета услуга, Министарства привреде имаћемо више од 400 нових корисника – изјавила је Ана Жегарац, директор сектора за међународну сарадњу Развојне агенције Србије.

Уручење признања и дводневни скуп ментора део је пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСПП у земљама западног Балкана“, који Развојна агенција Србије развија већ више од 12 година са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA), уз подршку Министарства привреде Републике Србије. Овом приликом додељени су сертификати и за 14 нових ментора који су обучени у овој години.

Mentor award 2018

 




Поделите

Корисни линкови