EFYRA - Одржан други онлине догађај у склопу пројекта

Image

Од 18-20. марта је одржан други online догађај у оквиру пројекта: Европска будућност младих у руралним подручјима - EFYRA где је Регионална развојна агенција Бачка партнер на пројекту.

У склопу догађаја под називом "Упознајмо рурална подручја" под организацијом партнера из Мађарске Општине Sopronkovesd, одржане су радионице где су млади учесници из Хрватске, Словеније, Мађарске, Италије, Естоније и Србије подељени у четири групе, заједно са тим лидерима израђивали swot анализу на тему живота у руралном подручју.

Израђена swot анализа је основ за студију која ће бити резултат пројекта. Студија EFYRA  ће бити израђена са циљем да утиче на креирање политика на нивоу ЕУ и као таква бити послата националним Владама пројектних партнера, евро-парламентарцима и Комисији ЕУ.

Пројекат је кофинансиран од стране ЕУ програма Европа за грађане/ке, укупне вредности 118.440,00 евра. Носилац пројекта је ЛАГ Пригорје- Загорје из Хрватске.

Следећи догађај у оквиру пројекта ће бити одржан у Србији, под називом "Поглед са стране", где ће на тему миграција младих из руралних подручја, осврт на ситуацију у земљама које су приступнице ЕУ дати партнери из Србије и Македоније.




Поделите

Корисни линкови