BACID радионица са фокусом на ИПАРД (као припрема за Заједничку пољопривредну политику) и друге ЕУ фондове

Image

У Великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине 23.11.2017.године је одржана „BACID радионица са фокусом на ИПАРД (као припрема за Заједничку пољопривредну политику) и друге ЕУ фондове" за представнике локалних самоуправа оснивача Регионалне развојне агенције Бачка.

Организована радионица је финансирана од стране Аустријске агенције за развој (ADA) кроз BACID грант шему (BACID- Изградња административних капацитета у Дунавској регији и Западном Балкану), коју спроводи Аустријска асоцијација насеља и градова (AACT) и KDZ- центар за истраживање јавне управе.

Говором добродошлице радионицу је отворио - господин Милош Шешлија Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Експерти за ЕУ пројекте из EuroVienna, Данијела Ђорић и Julie Dalmoro говориле су о изворима финансирања за Србију и о разумевању ЕУ програма финансирања и процеса развоја пројекта.

Предавачи, консултанти из SIM CERT-A doo, Дејан Вучић и Владан Николић упознали су присутне са основним информацијама ИПАРД програма, развојем и процедурама пројектне пријаве за конкурисање из фонда који је намењен за финансирање пољопривреде у Србији.

 




Поделите

Корисни линкови