Атанасковић: Акредитоване Регионалне развојне агенције значајни партнери Министарства привреде

Image

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је са представницима 17 акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА) о проширењу и унапређењу сарадње.

Атанасковић је на онлајн састанку истакла да су агенције значајни ресурс, партнер Министарства привреде у спровођењу програма који се односе на сектор малих и средњих предузећа и предузетништва.

„Поред финансијске подршке Министарство привреде потенцијалним и постојећим микро, малим и средњим предузећима и предузетницима, кроз Програм стандардизованог сета услуга, обезбеђује и оно што је некима можда значајније од новца – неопходне информације, обуке, саветодавне услуге и менторинг. Све те услуге су бесплатне и могу да се користе у акредитованим регионалним развојним агенцијама“, рекла је Атанасковић.

Министарка се захвалила и на значајној подршци АРРА током ванредног стања уведеног због пандемије КОВИД -19.

„Агенције су нам пружиле драгоцену помоћ у реализацији програма за ликвидност у сарадњи са Фондом за развој, као и у спровођењу теренске контроле програма који се односе на МСПП сектор“, рекла је Атанасковић.

Она је истакла да је због значаја АРРА у наредном периоду потребно радити на повећању њихове видљивости на свим нивоима.

„Агенције пружају помоћ и другим министарствима. Препознате су као значајан партнер Министарства за европске интеграције у процесу успостављања и спровођења регионалне политике, а Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и друге институције су заинтересоване за коришћење њихових капацитета на регионалном и локалном нивоу“, навела је Атанасковић.

Састанку су присуствовали државни секретар Драган Стевановић и помоћница министра Катарина Обрадовић Јовановић.

АРРЕ, чију су већински оснивачи локалне самоуправе, у складу са Законом о регионалном развоју пружају помоћ МСПП сектору кроз информације, саветодавне услуге, менторинг, обуке, промоције, теренску контролу, као и јединицама локалне самоуправе кроз припрему и спровођење пројеката и развојних докумената.

https://privreda.gov.rs/atanaskovic-akreditovane-regionalne-razvojne-agencije-znacajni-partneri-ministarstva-privrede/ 




Поделите

Корисни линкови