Velika zainteresovanost za Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za podršku razvoja

Image

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za podršku razvoja mikro i malih preduzeća i preduzetnika na teritoriji Grada Novog Sada za 2020. godinu koji Regionalna razvojna agencija Bačka realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za privredu je zatvoren 2.10.2020. godine.

Veliki broj zahteva koji je podnet, ukupno 271, nam pokazuje da je ovaj Program podrške za nabavku mašina/opreme neophodan privrednicima na teritoriji Grada Novog Sada. Zahvalni smo Gradu Novom Sadu što je prepoznao ideju i obezbedio sredstva za realizaciju ovog Programa.

Bespovratna sredstva koja su po prijavi mogla iznositi maksimalno 500.000,00 dinara su sredstva namenjena za direktnu podršku investiranja u opremu i poslovanje mikro i malih preduzeća i preduzetnika.

Cilj poziva je jačanje konkurentnosti, unapređenje poslovanja i internacionalizacije, kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu, rast prihoda, unapređenje tehnologije procesa proizvodnje kao i podsticanje zaštite životne sredine privrednih subjekata na teritoriji Grada Novog Sada 

Pravo učešća na Javnom pozivu su imala mikro i mala preduzeća i preduzetnici, registrovani na teritoriji Grada Novog Sada najkasnije do 31. decembra 2018. godine.

Sredstva u ukupnom iznosu od 15.000.000,00 dinara su obezbeđena Ugovorom o godišnjoj članarini Regionalne razvojne agencije Bačka doo Novi Sad i Grada Novog Sada broj 91/2020, odnosno broj 3-281/2020-2-II od 14.05.2020.godine, a namena i način dodele sredstava su definisani Sporazumom o međusobnim pravima i obavezama  u vezi sa programom podrške mikro i malim preduzećima i preduzetnicima za 2020. godinu.

Na osnovu kriterijuma, bodova i ispunjenosti uslova utvrđenih Javnim pozivom, Komisija utvrđuje Listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih privrednih subjekata sa predlogom odobrenih sredstava u roku koji ne može biti duži od 30 dana od dana isteka roka zapodnošenje prijave.
Lista će biti objavljena na internet stranici Regionalne razvojne agencije Bačka:www.rda-backa.rs i Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada: www.privredans.com, kao i na oglasnim tablama u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka, Bulevar Mihajla Pupina 20, Novi Sad i u Gradskoj upravi za privredu Grada Novog Sada, Rumenačka110a, Novi Sad.

 




Share