U Baču i Vajskoj počele obuke za samozapošljavanje

Image

Opština Bač je u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka u okviru projekta ’’Podsticanje zapošljavanja teže zapošljivih kategorija stanovnika na teritoriji opštine Bač’’ započela sa sprovođenjem treninga za sve korisnike koji su se u toku februara i marta prijavili na ove obuke.

Naime, u utorak i sredu, u Vajskoj i Baču, 23. i 24. juna održana su prva dva dana obuka od ukupno 12 koliko je predviđeno da se realizuje do kraja projekta.

Tema ovih dvodnevnih obuka bila je izrada biznis plana, a na obukama je učestvovalo 30 nezaposlenih lica koja će unaprediti svoje znanje u vezi sa preduzetništvom i mogućnostima samozapošljavanja, a ekperti angažovani na projektu će svim zainteresovanim korisnicima pružiti pomoć u oblikovanju poslovne ideje i realizaciji aktivnosti u vezi sa osnivanjem i vođenjem preduzetničke radnje.

Nakon završenih obuka, svi polaznici i korisnici projekta biće u prilici da konkurišu za sredstva za nabavku opreme koja im je potrebna za obavljanje posla u novo otvorenim preduzetničkim radnjama.

U narednom periodu biće nastavljeno sa obukama na kojima će se obrađivati teme u vezi sa osnivanjem preduzetničke radnje, njenim vođenjem i slično.

Inače, projekat ’’Podsticanje zapošljavanja teško zapošljive kategorije stanovnika na teritoriji opštine Bač” se sprovodi u okviru šireg projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” Nemačke razvojne saradnje koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.




Share