Panel i prezentacija programa

Image

U petak, 24. aprila 2019., sa početkom u 13 časovau prostorijama Poljoprivredne stručne službe u Somboru, Staparski put 35, biće održan panel sa temom „Izazovi i potencijali razvoja MMSPP  iz ugla pristupa izvorima finansiranja“.


Panel se organizuje u okviru projekta   „Unapređenje kapaciteta mreže ENECA preduzetnika za lobiranje i facilitaciju pristupa finansijama“ koji sprovodi ENECA u saradnji sa USAID Projektom saradnje za ekonomski razvoj.
Pozivaju se svi zainteresovani preduzetnici, predstavnici mikro, malih i srednjih preduzeća da prisustvuju diskusiji i aktivno učestvuju u razmeni ideja i predloga za unapređenje izvora finansiranja  i pristupa finansijama na lokalnom, ali i nacionalnom nivou u Republici Srbiji. 

Nakon ove panel diskusije, očekuje nas prezentacija programa "Pokreni se za posao" koji 
sprovodi ENECA u saradnji i uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris. Program se uspešno realizuje još od 2009. godine u okviru koga je do sada podržano 742 klijenata iz cele Srbije iz oblasti poljoprivrede, zanatstva, proizvodnje i usluga.

Program „Pokreni se za posao“ove godine pruža:

  • donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne zа pokretanje ili unаprеđеnjе biznisa, u vrednosti do 10.000 dolara, uz obavezno finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto vrednosti granta;
  • poslovne i stručne obuke;
  • stalnu savetodavnu i mentorsku pomoć.

U okviru prezentacije održaće se panel koji će se baviti temom izazova i potencijala razvoja MMSPP  iz ugla pristupa izvorima finansiranja, a na kojoj će učesnici imati priliku da aktivno učestvuju u razmeni ideja i predloga za unapređenje pristupa finansijama na lokalnom, ali i nacionalnom nivou u Republici Srbiji.

Prezentaciji mogu prisustvovati lica koja tek planiraju da pokrenu sopstveni posao ili oni koji imaju već registrovan posao i svi zainteresovani za ovu temu.


Konkurs za novi, deseti ciklus nаciоnаlnog programa „Pokreni se za posao“ kојi sprovodi ENECA uz podršku kompanije Filip Moris u Srbiji otvoren je od 15. januara i trajaće do 31. aprila 2019. godine.

Agenda- Sombor








Share