Održani Info dani u opštinama Srbobran, Bač, Sremski Karlovci i Odžaci

Image

U opštinama Srbobran, Bač, Sremski Karlovci i Odžaci su u protekloj nedelji, od 25-29. maja održana četiri Info dana pod nazivom 'Primena zakona o planskom sistemu i pratećih uredbi u jednicama lokalnih samouprava'.


Info dani su održani u organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka, koja je u okviru projekta koji je odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine po Konkursu za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava za unapređenje izrade i sprovođenje efikasnih regionalnih i lokalnih javnih politika angažovana za izradu Analiza strateških dokumenata sa rokom važenja do 2020. godine kao i održavanje Info dana od strane opština Srbobran, Odžaci, Sremski Karlovci i Bač.


Regionalna razvojna agencija Bačka je izradila Analize strateških dokumenata pomenutih opština sa rokom važenja do 2020. godine. Analize su obuhvatile analizu postavljenih ciljeva, prioriteta, mera i indikatora; analizu praćenja i izveštavanja u vezi implementacije strateškog dokumenta kao i analizu implementacije projekata akcionog plana strategije. Cilj izrade Analiza jeste adekvatna priprema za novi programski period i kreiranje novih planskih dokumenata na nivou opština za period 2021-2027. godine.




Share