Održana zatvarajuća konferencija projekta „Sistematičan razvoj socijalnog preduzetništva na teritoriji AP Vojvodine“

Image

Regionalna razvojna agencija Bačka je organizovala zatvarajuću konferencju projekta „Sistematičan razvoj socijalnog preduzetništva na teritoriji AP Vojvodine“.

Nosilac projekta je Regionalna razvojna agencija PanonReg doo iz Subotice, a partneri na projektu su Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat, Regionalna razvojna agencija Srem i Regionalna razvojna agencija Bačka.

Vrednost projekta je 2.849.362,95 dinara, uz sufinansiranje Razvojne agencije Srbije u iznosu od 1.422.931,47 dinara.

Cilj projekta: Na teritoriji AP Vojvodine ustanoviti novu uslugu svim zainteresovanima i sektoru MMSPP, koji će doprineti iskorišćavanju potencijala socijanog preduzetništva u funkciji pospešivanja lokalno-ekonomskog razvoja.

Konferenciju je otvorila Marija Prokopić, rukovodilac projekata iz RRA Bačka, uz kratko predstavljanje samog projekta. Zatvarajućoj konferenciji je podršku pružio g. Pavle Počuč, zamenik Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, uz predstavljanje mera podrške socijalnom preduzetništu od strane Vlade AP Vojvodine, a prezentaciju projekta i rezultata je održala Ljubica Mesaroš, zamenica direktora Razvojne agencije PanonReg iz Subotice.

Konferencija je održana u Novom Sadu, u hotelu „Veliki“.

Sistematičan razvoj socijalnog preduzetništva je prvi projekat koji zajednički realizuju četiri akreditovane razvojne agencije sa teritorije AP Vojvodine.

Ljubica Mesaroš o projektu, i zamenik Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam o socijalnom preduzetništvu u AP Vojvodini - za Novosadsku televiziju.




Share