Održana otvarajuća konferencija projekta “Regionalni brend Bačke – Brend Bačke 4”

Image

U prostorijama Regionalne razvojne agencije Bačka je održana otvarajuća konferencija projekta “Regionalni brend Bačke – Brend Bačke 4”, koji je podržan od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Na konferenciji su prisustvovali korisnici oznake Brend Bačke koji su u okviru četvrte faze projekta kroz konkurs ostvarili pravo na korišćenje oznake.

Nakon uvodnog obraćanja od strane asistenta na projektu, Milane Popović, prisutnima se obratio direktor Aleksandar Sofić, ističući važnost podrške Ministarstva trgovine, turizma i telekomunijacije koje je od 2015. godine sufinansiralo projekat Regionalni brend Bačke u ukupnom iznosu od 2.300.000,00 dinara.

Takođe, direktor je naglasio važnost ovog projekta i za druge regione u Srbiji, najavivši predstavljanje malih privrednika sa teritorije Kosova i Metohije na predstojećoj manifestaciji u Novom Sadu, gde će svi nosioci oznake Brend Bačke imati priliku da izlažu svoje proizvode i povećaju svoju vidljivost.

Andrea Stijepić, koordinator projekta, je prezentovala sve aktivnosti koje su realizovane u prethodne tri faze projekta, kao i one koje će se realizovati u okviru četvrte faze i istakla benefite koje stiču predstavnici Brenda Bačke korišćenjem ove oznake.

Nakon prezentacije projekta, održan je radni sastanak sa novim nosiocima oznake, kako bi se napravio plan realizacije predstojećih aktivnosti.

Na konferenciji su nosiocima oznake Brend Bačke uručene plakete za oznaku pozitivnog uticaja na ruralni razvoj.

Projekat se realizuje do 31.12.2019. godine, a ukupna vrednost projekta je 1.000.000,00 dinara.

 




Share