EFYRA - Održan drugi online događaj u sklopu projekta

Image

Od 18-20. marta je održan drugi online događaj u okviru projekta :Evropska budućnost mladih u ruralnim područjima - EFYRA gde je Regionalna razvojna agencija Bačka partner na projektu.

U sklopu događaja pod nazivom "Upoznajmo ruralna područja" pod organizacijom partnera iz Mađarske Opštine Sopronkovesd, održane su radionice gde su mladi učesnici iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Estonije i Srbije podeljeni u četiri grupe, zajedno sa tim liderima izrađivali swot analizu na temu života u ruralnom području.

Izrađena swot analiza je osnov za studiju koja će biti rezultat projekta.Studija EFYRA će biti izrađena sa ciljem da utiče na kreiranje politika na nivou EU i kao takva biti poslata nacionalnim Vladama projektnih partnera, evro-parlamentarcima i Komisiji EU.

Projekat je kofinansiran od strane EU programa Evropa za građane/ke, ukupne vrednosti 118.440,00 evra. Nosilac projekta je LAG Prigorje- Zagorje iz Hrvatske.

Sledeći događaj u okviru projekta će biti održan u Srbiji, pod nazivom "Pogled sa strane", gde će na temu migracija mladih iz ruralnih područja, osvrt na situaciju u zemljama koje su pristupnice EU dati partneri iz Srbije i Makedonije.




Share